ETIT[network professionals] KFT főhadiszállás
Nyílt forrás, nyitott elme
Komplex hálózatokkal dolgozunk
Informatikai biztonság és megfelelés
Üzleti és informatikai folyamatok optimalizálása, folyamatvezérlés
Vezeték nélkülitől az optikáig
ETIT[nwpro]: Összekapcsolt rendszerek | Összekapcsolt emberek 
Értékeink: Szakmai elkötelezettség • Tapasztalat • Szolgálat • Minőség • Etikus és értékteremtő működés

A NAPI GAZDASÁG című újság legfrisebb számában megjelent egy cikk, amelyben az ETIT[nwpro] KFT is megemlítésre kerül.

Ingyenesen dolgozhatnak a gyakornokok

Kevés ösztöndíjat kínálnak az informatikai cégek

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) tagvállalatai gyakorlati lehetőségek biztosításával járulhatnak hozzá a gyakorlatközpontú képzéshez, a költségtérítéses oktatás terheit pedig ösztöndíj-lehetőségekkel könnyíthetik − írta legutóbbi közleményében a szövetség. Mint a Napi Gazdaság körkérdéséből kiderül, valóban több tagvállalat is próbál a felsőfokú tanulmányaikat végzőkön segíteni. Ez azonban többnyire kimerül a már végzettek gyakornoki, azaz többnyire ingyenes dolgoztatásában, igaz, a megkeresett cégek között akadt egy olyan is, amelyik valóban ösztöndíjjal segíti a hallgatókat a tanulmányaik során.

Az ETIT[nwpro] Kft. működésének szerves része az egyetemi hallgatók foglalkoztatása. A társaság a Pannon Egyetemmel szorosan együttműködve tart kapcsolatot a Nagykanizsán, Pécsen és Veszprémben végzett fiatal mérnökökkel, akiket megpróbálnak partnereikkel összehozni, így segítve a hallgatók mielőbbi munkába állását. A társaság mostani alkalmazottainak 80 százaléka korábbi gyakornokokból áll össze. A cég vezetője szerint nem igazán éri meg ösztöndíjat fizetni, mert ez az adózási szabályok miatt sokkal kevésbé vonzó, mintha félállásban alkalmazná a hallgatót.

A Hewlett-Packard (HP) Magyarországon fontosnak tartja a gyakornokok és a frissdiplomások foglalkoztatását, főként hogy biztosítsák a megfelelő szakember-utánpótlást. A legjobb tehetségek toborzását a HP több csatornán biztosítja: például rendszeresen jelen van a Budapesti Műszaki Egyetem állásbörzéjén és együttműködnek egyetemi diákszervezetekkel. A KarrierStart felmérés szerint a HP 2011-ben az it-szakterületen a legnépszerűbb volt a pályakezdők véleménye alapján.

A Magyar Telekom egy komplex gyakornoki programmal igyekszik friss tudást szerezni. Az 1995. óta működtetett gyakornoki programjuk 2008-ban újult meg gyökeresen, azóta az egyetemi illetve főiskolai tanulmányokat folytatókat várja a cég egy vagy több szemeszterre. A 2012. szeptemberi félévre márciusban várják majd az új jelentkezéseket. A program népszerűségét jelzi, hogy idén februárban rekordszámú, összesen 151 gyakornok kezdte el a munkát a Telekom különféle területein. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel. Az orientációs időszakot követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt szakmai területükön.

A RacioNet Zrt. a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán működteti a RacioNet Ösztöndíjat. Az ösztöndíjprogram lényege, hogy a menedzsment szakirányon és a gazdaság-informatika szakirányon egy-egy nappali tagozatos, állami finanszírozásban tanuló, masterképzésben részt vevő hallgatót támogatnak. Az ösztöndíj időtartama egy év, mértéke 80 ezer forint havonta, a díjazottak újra pályázhatnak. Akit tehetségesnek ítélnek, annak tanulmányai befejezését követően állást ajánlanak.

Gyakornoki programot igen, de ösztöndíjat nem hirdet jelenleg az SAP. A 6−12 hónapos gyakornoki program végzősei jó eséllyel pályázhatnak pályakezdő állásokra. A szoftvercég szerint a gyakornoki program is szerepet játszott abban, hogy a Figyelő−Hewitt felmérésén 2010-ben a legjobb 30 karrierindító munkahely közé sorolták az SAP Hungary Kft-t.

A Vialto Consulting folyamatosan alkalmaz három-öt gyakornok kollégát. A társaság többnyire mesterképzésben részt vevő negyed- és ötödéveseknek nyújt lehetőséget, s elég nagy arányban maradnak a cégnél junior tanácsadóként. A gyakornokok ennél a cégnél a munkájukért jövedelmet kapnak egy diákmunkavégzést támogató szervezeten keresztül.

A Vodafone Magyarország a frissdiplomások felkarolására indított programot, és a 18 hónapos rotációs program keretében olyan gazdasági, műszaki végzettségű, frissen végzett munkavállalókat keres, akik hosszú távú karrierlehetőségre vágynak egy nagyvállalatnál. A szerencsések kiválasztásánál fontosnak tartják a jelöltek kommunikációs készségét, képességet a csapatjátékra, a munkaszeretetet és az emberek iránti alázatot is.

A Régens Zrt.-nél több éve működik a gyakornoki program, mind informatikai mérnökök mind közgazdászok számára nyitott számos lehetőség. Idén ösztöndíj lehetőséget is kínál a vállalat, mindemellett célja, hogy angol piaci terjeszkedését is tehetséges fiatal kollégák segítsék. Van olyan egyetemista, akinek a gyakornoki szerződés lejárta után állást ajánlottak, és azóta is oszlopos tagja a vállalatnak, és van olyan is, aki a Régensnél szerzett ismereteknek és nemzetközi kapcsolatoknak, projekteknek köszönhetően került külföldre, és azóta is építi a karrierjét Németországban, vagy Hollandiában.

Forrás: http://szakszervezetek.hu/index.php/hirek/6484-keves-oesztoendijat-kinalnak-az-informatikai-cegek

Társadalmi szerepvállalás, misszió

Célunk, hogy bebizonyítsuk, hogy az informatikai biztonságtechnika nem misztikus fogalom, és nem irreális követelmény, még a szűkebb költségvetésű szervezetek számára sem, hanem inkább alapvetés. Ezt a célt nem lehet elérni oktatás és BIZTONSÁGTUDATOS szemléletmód nélkül, így nem csak tudjuk, de tanítjuk is az információtechnológia különféle aspektusait. Saját projektjeink révén a kutatási szegmensben is részt vállalunk, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a képzésre és az önképzésre, az "utánpótlásnevelésre". Szenvedélyesen hiszünk abban, hogy a nyílt forráskódú megvalósítások, a rendszerek átlátható működése és a felhasználók képzése a kulcsa digitális világunk biztonságának. Magasan kvalifikált munkatársaink sokéves elméleti és gyakorlati tapasztalattal, készséggel állnak rendelkezésükre. Az ETIT[nwpro] KFT elkötelezett az értékes magyar munkaerő megtartása mellett, ezért a Pannon Egyetemmel szorosan együttműködve tartunk kapcsolatot a Nagykanizsán végzett, tehetséges fiatal mérnökökkel, akiket megpróbálunk partnereinkkel összehozni, így segítve a hallgatók mielőbbi munkába állását. Mindezeken felül szívesen vesszük cégek, magánemberek jelentkezését, akik az IT iparáról és a szaunáiról jól ismert Finnország iránt érdeklődnek, keresnek kultúrális-, társadalmi-, üzleti kapcsolatokat.

Álláslehetőségek

Folyamatosan várjuk fiatal, több nyelvet beszélő, kitartó és fejlődni akaró informatikusok jelentkezését a legkülönfélébb pozíciókba. Bővebben...