ETIT[network professionals] KFT főhadiszállás
Nyílt forrás, nyitott elme
Komplex hálózatokkal dolgozunk
Informatikai biztonság és megfelelés
Üzleti és informatikai folyamatok optimalizálása, folyamatvezérlés
Vezeték nélkülitől az optikáig
ETIT[nwpro]: Összekapcsolt rendszerek | Összekapcsolt emberek 
Értékeink: Szakmai elkötelezettség • Tapasztalat • Szolgálat • Minőség • Etikus és értékteremtő működés

Nekünk hivatásunk az informatika, és nem a munkánk!

Az informatikai rendszer napjainkra olyan jelentős infrastrukturális elemmé vált (víz, villany, stb.), melynek biztonságos és biztos működése alapvetően meghatározza egy ország, egy város, egy intézmény, egy vállalkozás hatékonyságát és sikerét az Európai Unióban, így egy informatikai rendszer kiépítése és fenntartása megfelelő képzettséget, tapasztalatot igényel. Célunk, hogy bebizonyítsuk, hogy az informatikai biztonságtechnika nem misztikus fogalom, és nem irreális követelmény, még a szűkebb költségvetésű szervezetek számára sem, hanem inkább alapvetés. Ezt a célt nem lehet elérni oktatás és BIZTONSÁGTUDATOS szemléletmód nélkül, így nem csak tudjuk, de tanítjuk is az információtechnológia különféle aspektusait. Saját projektjeink révén a kutatási szegmensben is részt vállalunk, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a képzésre és az önképzésre, az "utánpótlásnevelésre". Szenvedélyesen hiszünk abban, hogy a nyílt forráskódú megvalósítások, a rendszerek átlátható működése és a felhasználók képzése a kulcsa digitális világunk biztonságának. Magasan kvalifikált munkatársaink sokéves elméleti és gyakorlati tapasztalattal, készséggel állnak rendelkezésükre. Az ETIT[nwpro] KFT elkötelezett az értékes magyar munkaerő megtartása mellett, ezért a Pannon Egyetemmel szorosan együttműködve tartunk kapcsolatot a Nagykanizsán végzett, tehetséges fiatal mérnökökkel, akiket megpróbálunk partnereinkkel összehozni, így segítve a hallgatók mielőbbi munkába állását. Mindezeken felül szívesen vesszük cégek, magánemberek jelentkezését, akik az IT iparáról és a szaunáiról jól ismert Finnország iránt érdeklődnek, keresnek kultúrális-, társadalmi-, üzleti kapcsolatokat.


Ahogyan a vízvezetékrendszerben is egymáshoz illeszkedő elemekkel lehet csak hatékony, takarékos szolgáltatást/hálózatot létrehozni, úgy ez az informatikára felfokozottan igaz, és a párhuzam nem véletlen. Egy vállalkozás életében az informatika az, ami az emberek számára a víz. És mint ahogy a vízvezetékrendszer is egy RENDSZER, így az informatikai infrastruktúra sem egyszerű szigetekből áll: hálózat, weblap, beléptetőrendszer, telefon, adatbiztonság - hanem ezek optimális esetben egymás mellett, egymást kiegészítve működnek. Ennek megfelelően az ETIT[nwpro] KFT komplett megoldást kínál elsősorban a kkv szektor szereplői számára. Informatikai eszközök és megoldások beszerzése, üzemeltetése, kiépítése tartozik az "informatikai megoldások" közé (a vízvezeték alkotóelemei: csapok, csavarok, csövek, kiépítés). Ám ahhoz, hogy egy vállalatnak hatékony és méretre szabott legyen a rendszere, és a napi folyamatokban az információ biztonságosan áramlohasson, az informatikai életciklus minden eleme kézbentartott legyen, a kiépített rendszert az emberek használni és jól használni tudják, "Információmenedzsment"-re van szükség (hol legyen a vízvételi hely, milyenek a tömítések, kinek engedjük a vízkivételt, és milyen minőségű kútból hozzuk a vizet, a csöpögő víztartályból megmentjük e a vizet vagy kidobjuk vele együtt, esetleg hegesztünk, melyik a melegvizes csap, melyik a hideg víz). Ha mindez működik, akkor nem csak jónak kell lenni, de szépnek is, mindezt úgy, hogy közben folymatosan kutatni kell az új lehetőségeket is. Ebben segítenek "marketing megoldásaink". (Hogyan kínálja vízzel a partnerét? Ugye egészen más szürcsölni a maradék vizet egy pocsolyából vagy inni egy kerti csapból esetleg egy kristálypohárból?)


A felgyorsult világ hirdetéseivel ellentétben még az informatikára is igaz, hogy csak a rendszeresen, odafigyelve felügyelt rendszer képes ellátni a feladatát. A ETIT[nwpro] KFT emberléptékű, egypontos szolgáltatásokat kínál, ahol nem kell eltölteni fél órát az ügyfélszolgálati telefonközpont dallamjátékát hallgatva. Hiszünk abban, hogy a személyes kapcsolattartás ügyfeleinkkel és a minél egyszerűbb kommunikáció (minden problémára 1-2 rendszeresített ügyfélszolgálati munkatárs, aki félszavakból megérti már a problémát és ismeri a rendszert) valamint a mögöttünk álló tapasztalati tőke és a folyamatos önképzés segítségével hatékonyan tudunk reagálni a világ kihívásaira. A ETIT[nwpro] KFT által képviselt BIZTONSÁGTUDATOS látásmóddal minden helyzetben törekszünk arra, hogy a legolcsóbb ill. legegyszerűbb megoldás helyett a lehető legbiztonságosabbat alkalmazzuk, hiszen az információ manapság a legértékesebb erőforrás. Mindezen szolgáltatásokat úgy nyújtjuk, hogy a megrendelőnek nem kell ismerni a legkülönfélébb informatikai fogalmakat, hiszen munkáinkra, egyszerűen követhető feltételekkel rendelkező garanciát vállalunk. Fontos látni, hogy nincs tökéletes program és nincs tökéletes gép sem, nem léteznek általános csodaszerek. Mindazonáltal a "nagy" gyártók megoldásai általában túl általánosak, és éppen ezért meglehetősen drágák és erőforrásigényesek, vagy egy teljes képzett csapat kell alkalmazásukhoz, melynek költségeit egy kis és középvállalat nem engedheti meg magának, ezért sokszor születnek "gazdátlan" félmegoldások, melyekre azonban nem lehet folyamatos és megbízható működést építeni. Éppen ezért, a magyarországi viszonyokat ismervén, nagymértékben építünk az ingyenesen felhasználható, nyílt forráskódú (így működésében ellenőrizhető, könnyen javítható) programrendszerekre, ugyanakkor tisztában vagyunk a "fizetős" megoldások által nyújtott előnyökkel is de nem kötelezzük el magunkat egy gyártó mellett sem. Az ellenőrizhetőséget és a követhetőséget szem előtt tartva pedig, munkáinkról részletes dokumentációt és jegyzőkönyvet készítünk.


A legtöbb vállalkozás nem csak önmagáért van, de hatással van a környezetére, és működése során a társadalom egészére is. Így az ETIT[nwpro] KFT által kitűzött cél NEM a minél magasabb profit generálása, hanem a politikai felhangoktól sem mentes "SZEBB JÖVŐ" építésében történő tevékeny részvétel. Az ETIT[nwpro] KFT elsősorban egy olyan munkáltató és munkahely kíván lenni, ahol az alkalmazottak is részesednek a termelt profitból úgy, hogy az a vállalkozás gazdálkodását és fejlődését (de nem minden áron való fejlődését) még ne veszélyeztesse. Így természetesen a felelősség is megoszlik a munkatársak között, tehát a vállalkozás összteljesítménye csak akkor lesz megfelelő, amennyiben a dolgozók hozzáállása és képességei is azok. Illetőleg ami még ennél is fontosabb, a benne dolgozók örömmel, és szakmai tudásuk legjavát adva végezzék a munkájukat, hiszen az ágy után, a legtöbb helyet a munkahelyünkön töltjük életünkben. Az ETIT[nwpro] KFT kiemelt fontosságúnak tartja a képzést és az önképzést, és támogatja a munkavállalók ilyen irányú törekvéseit. Távlati célként egy olyan vidéki (tehát nem budapesti székhelyű, és elsősorban a Budapesten kívüli ügyfelekre koncentráló) középvállalkozás kialakítása szerepel, mely az általános informatikai rendszer-karbantartáson, -tervezésen és -kialakításon túl, specializált szolgáltatásokat is kínál több területen, hogy az eltérő kis és középvállalati igényekre megfelelően tudjon reagálni. A specializált szolgáltatások a biztonságos hálózatok kialakítása, nagy megbízhatóságú adatbázisrendszerek telepítése, garanciákkal. A K+F csoport a Pannon Egyetem -el történő együttműködés és különféle kutatási pályázatok keretében az informatikai rendszervédelem és információmenedzsment, esetlegesen informatikai környezettechnológia területen kíván eredményeket elérni, helyi kutatók bevonásával.